Szervezetek az afáziások szolgálatában

Afázia – Az Újrabeszélők Egyesülete

Honlap: Afázia – Az Újrabeszélők Egyesülete

Facebook: Afázia – Az Újrabeszélők Egyesülete

Az Afázia Egyesület célja a közösség segítségével gyorsítani az újrakezdést és gyógyulást. Újra célt és értelmet adni a betegek életének, segíteni a családjukat a velük való törődésben, megismertetni a társadalommal a gondjaikat.

Az Afázia Egyesület hiánypótló és egyedi, mert Magyarországon csak az Afázia Egyesület végez hetente többször ismétlődő – egyéni, kis, középső, és nagycsoportos rehabilitációs tevékenységet, illetve szolgáltatást a baleseten vagy stroke-n átesett afáziások gyógyulása és rehabilitációja érdekében. Újszerűsége abban ragadható meg, hogy programjaink tartalma igazodik a célcsoport igényeihez, egyéni konzultációk és állapotfelmérés alapján dolgozzuk ki a rehabilitáció lépéseit.


Strokeinfó Alapítvány

Honlap: Strokeinfo Alapítvány

Facebook: Strokeinfó Alapítvány

A Strokeinfo Alapítvány céljai

Alapítványunk azért alakult, hogy segítséget nyújtson az egészségmegőrzésben, elsősorban agy-, szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, a stroke betegek rehabilitációjában.


Démoszthenész Egyesület

Honlap: Démoszthenész Egyesület

Facebook: Démoszthenész Egyesület

Az Egyesület a fiatal és felnőtt beszédfogyatékossággal élők (dadogás, hadarás, orrhangzósság, artikulációs hibák, agyi- érrendszeri történések következtében kialakult afázia, hangzavar stb.), az alapellátásban nem gondozott kommunikációs zavarral küzdők (és családtagjaik is) valamint a segítő szakemberek számára ad segítséget, tájékoztatással, felvilágosítással, vizsgálat, tanácsadás, terápia biztosításával, szakmai továbbképzésekkel, általános érdekképviselettel és minden olyan esetben, amikor az érintettek kommunikációs képességük hiányossága miatt hátrányt szenvednek az élet bármely területén, érdekvédelemmel.

Magyar Stroke Társaság

Honlap: Magyar Stroke Társaság

Facebook: Magyar Stroke Társaság

A Társaság célja: A stroke-kal, azaz az agyi keringés zavarai folytán kialakuló agyi károsodással összefüggő tudományos kutatással, valamint a betegség megelőzésével, gyógyításával, a betegek rehabilitációjával foglalkozók szervezetbe tömörítése annak érdekében, hogy a jelen civil szervezet tevékenységén keresztül segítse


Megosztom a Facebookon