Stroke betegek írták

Négy motiváló történetet szeretnék megosztani Önökkel stroke betegek tollából. Érzéseik, küzdelmeik erőt adhatnak a sorstársaknak is!

Dallos Zsuzsa: Emil és az afázia

Az első történet írója Dallos Zsuzsa, az Afázia Egyesület egyik alapító tagja, titkára és motorja. Médiaszerepléseivel országos szinten hívja fel a figyelmet a betegek helyzetére. A Kossuth Rádióban 2019. november 12-én beszélt saját betegségéről és az Afázia Egyesület megalapításáról:

Tovább a történethez: Dallos Zsuzsa: Emil és az afázia


Brozsek Béla: Betegségem története

Brozsek Béla a váci Csakazértis Klub tagja. Korábban nyomdában dolgozott, mint tipográfus, s az újságban közzétették betegségéről a saját maga által írt beszámolóját.

Tovább a történethez: Brozsek Béla: Betegségem története


Claudine Goller: Aphasias betegek találkozója Monoron

Az Afázia Egyesület egy életvezetési tréningre nyert pályázatot Monoron, és erre meghívták a váci Csakazértis Klubot és a záhonyi afáziásokat is. Claudine Goller beszámolóját a helyi újság is közzétette.

Tovább a történethez: Claudine Goller: Aphasias betegek találkozója Monoron


Noseda Tiborné: Képeket nézegetve

A vallásos betegek gyógyulását nagyban segíti az Istenbe vetett hitük. A felépülésük családon kívüli első és legfontosabb mérföldköve a templomlátogatás. Ott nem érzik hátrányba magukat, mert a szertartásba teljesen be tudnak kapcsolódni (imák, énekek). Noseda Tiborné írása is ezt az Istenbe vetett hitet tükrözi.

Tovább a történethez: Noseda Tiborné: Képeket nézegetve


Megosztom a Facebookon